foto

Ibrahim Maiga

  • nar. 3.1.1963 (56 let)
    Mopti, Mali
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec a spevák Ibrahim Maiga sa narodil v roku 1963 v africkom Mali. Do Československej socialistickej republiky prišiel len preto, aby získal vysokoškolské vzdelanie. Počas prvého pol roka pobytu si zahral v amatérskom divadle v Devínskej Novej Vsi a objavil sa v programe Olivera Andrásyho v Slovenskom rozhlase. Svojou otvorenosťou a zmyslom pre humor si našiel na Slovensku veľký počet priaznivcov.

Po tom, čo na Vysokej škole, konkrétne na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, po troch rokoch prerušil štúdium, sa venoval umeniu. Jeho kariéra bola časom obohatená o úspechy a skúsenosti, mal možnosť zaspievať si duet so známymi slovenskými umelcami a v mnohých prípadoch s niekoľkými slovenskými hudobnými legendami, napríklad s Robom Grigorovom, Paľom Haberom alebo Richardom Müllerom.

Na doskách Slovenského národného divadla účinkoval vôbec ako prvý herec tmavej pleti. Z Národného divadla časom prestúpil do Divadla Astorka Korzo '90 a neskôr na Novú scénu. Najviac priaznivcov však získal z účinkovania na televíznej obrazovke. Do pamäti divákov sa zapísal hlavne svojou postavou – Vápnom v úspešných filmoch Fontána pre Zuzanu 2 a 3. Ibrahim sa venoval aj hudbe. Vydal tri hudobné albumy a získal dve zlaté platne za predaj 15 000 nosičov.

V roku 2004 vyšla vo vydavateľstve IKAR jeho autobiografická kniha s názvom Slovensko, osud môj, Ty kokso!. Predaj tohto titulu presiahol 10-tisíc výtlačkov. Ibrahim sa zviditeľnil aj účinkovaním v reality show Celebrity Camp. Pokúšal sa však presadiť aj v inej ako umeleckej sfére. V roku 2009 kandidoval do Európskeho parlamentu za Stranu demokratickej ľavice, no neúspešne.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

1999 Fontána pre Zuzanu 3
1993 Fontána pre Zuzanu 2

TV seriály

2015 Kolabs (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Autostop (S03E23)
Spartakiáda (S03E21)
2011 4teens (TV seriál)
Školní kapela (E03)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Ctitel (S01E11)
Promoce (S01E10)
Ode mě to nemáte! (S01E09)
další epizody (9)
1996 Bud Bindi (TV seriál)

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2011 Farma (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Mini Talent show (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Celebrity Camp: Dobrodružstvo na ostrove (TV pořad)
2001 Uragán (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
Čo dokáže ulica (TV pořad)
1991 Smiem prosiť...? (TV pořad)

Hudební videoklipy

1996 Ibrahim Maiga - Ibi Yoyo (hudební videoklip)
Ibrahim Maiga - Čierna bača (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tactik saison 2 épisode 25 | Download APK | 第37集 海外剧2015泰国