foto

Spencer Treat Clark

  • nar. 24.9.1987 (31 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Spencer Treat Clark sa narodil 24. septembra 1987 v New Yorku v USA. Vyštudoval Taft School vo Watertown v štáte Connecticut. Momentálne študuje na Columbia University vo svojom rodnom meste.

Spencer začínal s filmom veľmi skoro. Prvýkrát sa objavil na televíznej obrazovke už v roku 1995 v seriáli ANOTHER WORLD. Účinkoval v troch epizódach. V roku 1999 sa predstavil vo filmoch ARLINGTON ROAD a DOUBLE JEOPARDY. V oboch snímkach stvárnil syna titulného hrdinu, ktorého hrali Jeff Bridges resp. Ashley Judd. Hviezda mladého a nádejného herca začala prudko stúpať a už v ďalšom roku na prelome tisícročí si zahral v dvoch hollywoodskych trhákoch. Prvým bol oscarový GLADIÁTOR Ridleyho Scotta, v ktorom stvárnil synovca vládnuceho cisára Commodusa. Druhý bol „shyamalanovský“ tajomný thriller UNBREAKABLE, kde si strihol rolu syna Brucea Willisa.

Až po ďalších troch rokoch, v roku 2003, sa opäť objavil na filmovom plátne vo filme Clinta Eastwooda MYSTIC RIVER, kde stvárnil malú, ale dôležitú rolu tichého Raya Harrisa. Po tomto filme Spencer hral už iba v priemerných filmoch ako LOVERBOY alebo BABYSITTERS. Najnovšie ho môžeme vidieť v horore, produkovanom Wesom Cravenom THE LAST HOUSE ON THE LEFT.

Spencer má jednu sestru, herečku Elizu Clark. Medzi jeho hobby patrí hranie na gitare, cestovanie, hokej a horská cyklistika.

Pugo

Herecká filmografie

Filmy

2019 Skleněný
2017 Do No Harm
2016 Ice Scream
2015 The Girlfriend Game
2014 Becker's Farm
Cymbeline
Děs po setmění
2013 Deep Dark Canyon
The Last Exorcism Part II
2012 Mnoho povyku pro nic
2010 Tábor naděje
2009 Poslední dům nalevo
2007 Holky na hlídání
Superheroes
2005 Miláček
2003 Tajemná řeka
2000 Gladiátor
Vyvolený
1999 Dvojí obvinění
Miluj bližního svého
1996 Christmas in Cartoontown
1995 Buď on nebo my (TV film)
Long Island Fever (TV film)

TV seriály

2018 Animal Kingdom (TV seriál)
The Hyenas (S03E13)
Homecoming (S03E12)
Jackpot (S03E11)
další epizody (7)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
All Roads Lead... (S05E18)
The Honeymoon (S05E17)
Inside Voices (S05E16)
další epizody (4)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Ashley (S14E08)
2017 Animal Kingdom (TV seriál)
The Leopard (S02E11)
Grace (S02E08)
Broken Boards (S02E04)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Běž dál (S14E13)
2016 Animal Kingdom (TV seriál)
Animals (S01E07)
Flesh Is Weak (S01E05)
Stay Close, Stick Together (S01E03)
další epizody (4)
2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Hovor na výzvu (S07E14)
2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Spectacle (S12E16)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Kde je doma? (S01E03)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Rodiny (S05E15)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Impulse (S01E07)
1964 Another World (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
11 hours ago | La Finale
| Madam Secretary